Спад на инфлацията предрече финансистът Пламен Димитров в ефира на Нова

...
Спад на инфлацията предрече финансистът Пламен Димитров в ефира на Нова
Коментари Харесай

Финансист предрича спад на инфлацията догодина

Спад на инфлацията предсказа финансистът Пламен Димитров в ефира на Нова нюз.

Високата инфлация, гарнирана с пониженото търсене, отиваме в интервал на стагфлация. Това е хем да се подвигат цените, хем елементарният човек да получава по-малко пари. Малко евентуално е инфлацията да не доближи 20%, ще е сред 15 и 20. През 2023 година инфлацията у нас би трябвало да е под 10%, уточни той. 

По думите му инфлацията е реакция на високото количество пари, които са се излели след коронавирус пандемията. " Краткият отговор на политиците, които гледат единствено няколко месеца напред, е да дадат пари на хората. Тогава обаче в приблизително и дълготраен проект е огромен проблем. Когато страната взема решение елементарно проблемите на хората, това се връща като бумеранг след няколко месеца. Държавата би трябвало да сътвори законова рамка за свободна работа на бизнеса с удобства за експорт и вложения ", уточни той.

Според изследване средносрочните нагласи на бизнеса са отрицателни. " В света настройките постоянно изкривяват действителността, а по този начин да спрат капиталови планове. А това се отразява на всички по веригата ", показа Димитров. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР